Macadamianotensoep, een recept van Gythe Lammers

Ingrediënten:
200 gr ongezouten macadamianoten (grofgehakt)
1 middelgrote aardappel in stukjes gesneden
1 prei, fijn gesneden, alleen lichte deel
1/2 ui of 2 sjalotjes, gehakt
1/2 l kippenbouillon
150 ml slagroom
Notenolie (hazel of walnoot)

Bereiding:
Rooster de noten in een oven van 180gr tot ze lichtbruin zijn. Af laten koelen en 2 el fijnhakken. Dit apart zetten. Doe aardappel, prei, ui en bouillon in een grote steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten zacht koken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Voeg de macadamianoten toe en pureer de soep (in gedeelten) in de keukenmachine tot hij bijzonder glad is. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.

Vlak voor het serveren de soep in glaasjes doen (of eerst evt overgebleven groentebouillon en dan een schepje notensoep erop). Besprenkel de glaasjes met notenolie en bestrooi met de geroosterde en gehakte macadamianoten.

Tijd:
Voorbereiden, ong 30 minuten. Oven, ong 10 minuten. Bereiden, ong 5 minuten

 

macademias