Voor de liefhebbers!
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Keuken: Amerikaanse keuken
Smaak: Zacht en romig
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Banket
Ingrediënten voor 8 personen:
150 gram + een beetje koude Boter
250 gram + een beetje Bloem
225 gram Suiker
Zout
4 Eieren
400 gram Mascarpone
200 gram zure Room
1 zakje Vanillesuiker
geraspte schil en sap van 1 Sinaasappel
2 eetlepels Maïzena
150 gram Macadamianoten
5 eetlepels Bruine Suiker
5 eetlepels Slagroom
Hulpmiddelen:
Springvorm (28 cm.)
Mixeer (+ deeghaken)
Deegroller
Vork
Voorbereiding:
Vet de springvorm (28cm)in. Kneed met de deeghaken van de mixer 250 gr. bloem, 75 gr. suiker, een snufje zout, 150 gr. boter in stukjes en 1 ei samen. Kneed de massa daarna met de handen tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast.
Bereidingswijze:
Roer de mascarpone, de zure room, 150 gram suiker, de vanillesuiker, de sinaasappelschil en sap door elkaar. Roer er een voor een 3 eieren door. Roer de maïzena erdoor. Rol het deeg (uit de koelkast) op een met bloem bestoven oppervlak rond uit (32 cm.). Bekleed hiermee de ingevette vorm en druk de rand in met een vork. Prik met de vork een aantal gaatjes in de bodem (doe maar veel). Strijk hierop de kaasmassa. Bak ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200*C / hetelucht: 175*C / gas: stand 3). Hak de noten grof. Neem de taart uit de oven. Strooi er eerst de noten en dan de bruine suiker over. Druppel hierover de slagroom. Zet de oven 25*C hoger (gas: stand 4) en bak nog ca. 10 minuten verder totdat de suiker is gekarameliseerd. Laat de taart een paar uur afkoelen.