Benodigheden:
500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
250 gram roomboter
150 gram bruine basterdsuiker
75g walnoten in kleine stukje fijngemaak
1 pak nizza kokoskoekjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)
1 eitje
Caramelsiroop (monin)
Gemalen kokosnoot als garnering
En dan?
Boter zachtjes smelten in een pan. Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost. Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren. Doe er twee shotjes caramelsiroop bij en kook nog even door. Dadels toevoegen, goed doorroeren en 1 minuut doorkoken. Koekjes en walnoten toevoegen en alles door elkaar scheppen en nog een half minuutje doorkoken.
Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Laat ongeveer 2½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden.
De taart moet 1½ cm dik zijn. Als de taart is afgekoeld, strooi je er cocosstrooisel overheen.