Pecan pie
Benodigheden:
250 gram bloem
100 gram poedersuiker
250 gram boter
280 gram pecannoten
150 gram Zeeuwse keukenstroop
75 gram lichtbruine basterdsuiker
75 ml slagroom
Zout
Ingevet bakblik (20X30 cm)
Keukenmachine
Ovenschaaltje (daim. 20 cm)
Bereidingswijze
Zet de oven op 180 graden. Mix de bloem, poedersuiker, boter en 1/2 tl zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal. Bekleed het bakblik ermee en zet dit 20 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de noten in het ovenschaaltje en bak ze 10 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat dit 6 min. op laag vuur koken.
Neem het bakblik uit de oven en verdeel denoten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 minuten in de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen.